Ev ve bahçe dekorasyonları için farklı dekoratif fikirler sürekli olarak gelişmektedir. Şimdilerde en çok tercih edilen dekoratif ürünlerden biri ise yapay şelale olmaktadır. Hem ev hem de bahçe dekorasyonu için tercih edilen şelaleler için insanların akıllarına birçok soru gelmektedir.

Yapay Şelale, Süs Şalelesi, Bahçe Şelalesi

Yapay şelale nasıl yapılır?

İlk olarak yapay şelale eviniz için mi yoksa bahçeniz için mi yapılacak ona karar vermelisiniz. Eğer ki ev içi için süs şelale yaptıracaksanız bu süreç çok kısa sürüyor. Ev süsü için yapılan şelalelerde strafor ve poliüretan kullanılıyor. Köpük kuruduktan sonra ise istediğiniz renkte renklendirebiliyorsunuz.

Bahçeniz için yapay şelale yaptırmak istiyorsanız bu konuda mutlaka bir profesyonelden yardım almalısınız. İlk olarak zemin etüdü çalışmaları yapılması gereklidir. Bu çalışma sonrasında istenilen model taşlara ve şelale şekline karar verilerek kasnak oluşturulur. Demir gerekliyse sabitlenir. Su geçirmezlik için gerekli önlemler alınır. Beton atılır. Demir ile iskele hattı oluşturulur ve sağlam olması ise rabis tel ile örülür. Bu işlemler sonrasında sıva işlemine geçilir. Ancak sıvanın her katı farklı bir günde atılmalıdır. Sıva işlemi sonrasında ise dekorasyon için şekil verme ve boyama aşamasına geçilir. Bu aşama da şelale son şeklini alır.

Yapay şelale her yere uygulanabilir mi?

Gerekli yer etüdü çalışmaları yapıldıktan sonra kullanılacak maddeler belirlenir. Bunun sonucunda ise zemin çalışmaları yapılarak şelale yapılabilir.

Fiyatları ne kadardır?

Yapay şelalelerde fiyatlar geniş bir yelpazeye sahiptir. Çünkü uygulanacak olan zeminin özellikleri, yapay şelale de kullanılacak dekoratif ögeler ve şelalenin büyüklüğü fiyat konusunda birer etkendir. Bu nedenle de sizin beklediğinizden daha farklı fiyatlar çıkabilir.

Yapay şelalelerin diğer isimleri ise Bahçe şelaleleri, Süs şelaleleri ve Dekoratif Şelaleler diye adlandıra biliriz.

Yapay şelale bakımı nasıl yapılır?

Dekoratif olarak artık gözünüze hitap etmiyorsa şelalenizi genel bir bakım ve tadilattan geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra belirli sürelerde şelalenizin su akışını kesip içerisinde biriken pislikleri temizlemeniz gereklidir. Bu durum mevsimlere veya bahçenizin durumuna göre değişiklik görür. Belirli periyodlarda da şelalenizin bağlantılarını kontrol ettirmeniz gerektiğini unutmayınız. Sizde bahçenizde şelale yaptırarak daha şık ve ferah hale getirebilirsiniz. Yapay Şelale işleriniz için firmamız Nk Peyzaj ile iletişime geçin ve hayallerinizi gerçekleştirelim.